Skoči na glavno vsebino

V okviru projekta ekošole smo bili v preteklem tednu na šoli zelo aktivni.

V ponedeljek, 15. 4. 2024, smo sodelovali v evropskem projektu PODNEBNI TEK, s katerim smo želeli z različnim gibanjem opozoriti na podnebne spremembe, ki pestijo naš planet. Geslo podnebnega teka je: »Začnimo živeti drugače! Rezervnega planeta nimamo!« Pri urah športa smo tekli prav vsi in s tekom dokazali, da zmoremo veliko. Pretekli smo 115 km. Z gibanjem smo dokazali, da nam je mar za našo Zemljo.

V petek, 19. 4. 2024, smo se učenci od 1. do 5. r. peš odpravili do podjetja Saubermacher, kjer so nas popeljali po novem zbirnem centru in nam razložili, kako in zakaj ločujemo odpadke. Nato smo si ogledali sortirnico plastičnih odpadkov in se čudili ogromnim kupom embalaže. Zdaj vemo, zakaj moramo pravilno ločevati odpadke.

V ponedeljek, 22. 4. 2024, so učenke 7. in 8. r. pripravile plakat o Zemlji in po razredih predstavile, kako in zakaj onesnažujemo okolje in kaj lahko storimo, da bi bilo okolje čim manj onesnaženo. Otrokom so razdelile lističe s pozitivnimi mislimi o Zemlji. Tema letošnjega praznovanja dneva Zemlje je PLANET PROTI PLASTIKI. Strokovnjaki ugotavljajo, da 60 % plastičnih izdelkov uporabimo le enkrat, potem pa jih zavržemo, recikliramo pa samo tretjino izdelanih plastičnih izdelkov.

Učenci 1. in 2. r. smo očistili še okolico šole, za vse učence na šoli pa smo izvedli akcijo zbiranja starega papirja.

Ekokoordinatorici:

Simona Dreu

Marta Jemenšek

GALERIJA SLIK PODNEBNI TEK

GALERIJA SLIK OGLED PODJETJA SAUBERMACHER

Dostopnost