Skoči na glavno vsebino

Slovenski knjižni sejem, najstarejši, največji in najpomembnejši dogodek v slovenski knjižni industriji, se zaradi protikoronskih ukrepov v celoti seli na splet. Vodilo letošnje prireditve je “Narazen, a vendarle skupaj”, s čimer izpostavljajo na unikatnost trenutne situacije. Tudi letos velja slogan: “Vstopnice ni, kupite knjigo več!”

Dogodek bo od letos naprej vedno hibriden, “offline” in “online”, ali kot se izraža organizator, v “O + O” formatu. Ob številnih spremljevalnih dogodkih na spletu se širijo tudi govorice, da se nam bo prvič po letu 1972 morda pridružil kakšen nobelovec. Država v fokusu bo Španija, govorilo se bo tudi o Novem mestu, ki bo letos nosilo naslov “mesto gost.” Na novo poimenovan spletni sejem nosi naslov e-SKS, od 23. do 29. novembra pa boste obiskovalci na naslovu www.knjiznisejem.si lahko obiskovali spletne dogodke, pogovore, nastope, podelitve nagrad ali kupovali odlične knjige.

V letošnji video poslanici nas nagovarja ambasador Cicifesta 2020, Andrej Predin. Njegove besede vas bodo gotovo spomnile, da knjige so. In da so napisane tudi za otroke. Le čakajo, da jih prelistate.

 

Dostopnost